Kek Cawan Labu Tanpa Gluten

Ramai orang sensitif, sesetengahnya sangat sensitif, terhadap gluten – protein yang terdapat dalam gandum, rai dan barli. Sebagai seseorang yang terpaksa meninggalkan gandum selama 10 tahun, saya boleh memberitahu anda bahawa ia tidak mudah, hidup tanpa piza, roti dan pasta.

Kami masih tidak makan banyak gandum di sekitar sini. Banyak resipi pasta yang kami buat dengan pasta nasi. Perkara yang sukar ialah mencari makanan bakar bebas gluten yang baik. Begitu banyak daripada mereka benar-benar rasa yang mengerikan, konsistensi habuk papan. Nasib baik, tepung alternatif gandum/gluten nampaknya bertambah baik.

Elise Bauer

Saya menjumpai beg Gandum dan Tepung Baking Tanpa Gluten dari Bob’s Red Mill di bahagian makanan kesihatan di kedai runcit tempatan kami dan memutuskan untuk mencubanya pada kumpulan kek cawan labu.

Saya mempunyai jangkaan yang rendah untuk percubaan ini, dan fikir ia akan membantu untuk menghiasi resipi dengan kacang dan kismis, molase dan madu, apa sahaja sebenarnya, untuk membantu kek cawan menjadi lebih boleh dimakan.

Hasilnya mengejutkan kita semua; kek cawan itu sedap! sangat bagus. Macam kek lobak merah, kek lobak merah yang sedap.

Ambil perhatian bahawa Tepung Tanpa Gluten Bob’s Red Mill mengandungi bahan-bahan berikut: tepung garbanzo, kanji kentang, tepung ubi kayu, tepung sorghum putih manis, tepung kacang fava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *