Martha Stewart Baru Berkongsi Resipi Musim Panas Ringkas yang Membawa Tebakan Memasak Ikan

Kita selalu mendengar bahawa kita harus makan lebih banyak ikan, tetapi sebagai seseorang yang tidak dewasa makan makanan laut, sukar untuk mengetahui di mana harus bermula. Adakah anda merebus atau membakarnya? Bakar atau gorengkannya? Jawapannya adalah ya, kerana ternyata ada lebih banyak cara memasak ikan daripada yang pernah kita bayangkan. Tetapi jika anda mencari resipi ikan malam yang sederhana dan sihat, Martha Stewart mendapat sokongan anda. Dia baru sahaja berkongsi resipi ikan putih yang mudah dipanggang yang digabungkan dengan tomato segar, labu musim panas, dan zucchini, dan anda tidak menyukai koki mewah untuk membuatnya. Oh, dan adakah kita menyebutnya makanan satu periuk?

Misi kami di SheKnows adalah untuk memperkasakan dan memberi inspirasi kepada wanita, dan kami hanya menampilkan produk yang kami rasa anda akan suka sama seperti kami. Harap maklum bahawa jika anda membeli sesuatu dengan mengklik pautan dalam cerita ini, kami mungkin akan mendapat komisen kecil dari penjualan tersebut.

Stewart’s Baked Fish with Summer Squash terasa seperti sesuatu yang boleh anda pesan dari restoran, tetapi sebenarnya sangat mudah dibuat di rumah.

Martha Stewart Living One Pot

$ 15.26

Beli sekarang

Mendaftar

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mengambil beberapa cod atau halibut dari kedai. Kedua-duanya adalah ikan putih yang tegas dengan rasa ringan, jadi mereka sesuai untuk mereka yang belum menjadi penggemar makanan laut.

Seterusnya, potong sekumpulan zucchini dan labu musim panas, bersama dengan beberapa tomato koktel yang dihiris, dan letakkan di dalam hidangan penaik dengan thyme segar dan caper untuk perasa. Masukkan sayur-sayuran yang dihiris dengan filet ikan berpengalaman, dan perasakan dengan garam dan lada. Gerimis minyak zaitun menambah sedikit kekayaan jantung untuk hidangan.

Tutup pinggan roti anda dengan kerajang dan bakar selama kira-kira 15 minit. Penutup kerajang akan terperangkap dalam wap dan menjaga agar sayur dan ikan anda tidak kering. Kemudian keluarkan kerajang dan terus memasak selama kira-kira 10 minit lagi. Ini akan membolehkan sayur-sayuran sedikit karamel dalam beberapa minit terakhir memasak.

Hasil akhirnya? Ikan lembut, ikan ringan, sayuran musim panas yang berair, dan makanan kesihatan yang mungkin disukai oleh orang-orang yang ragu-ragu dengan makanan laut. Hidangkan dengan nasi, crostini, atau sebilangan spageti lemon, dan anda akan mendapat makanan musim panas yang anda mahu buat berulang kali.

Sebelum anda pergi, lihat tayangan slaid kami di bawah:

Tonton: Pizza Panggang 5 Bahan Yang Lebih Mudah Daripada Memesan Bawa Pulang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *