Martha Stewart Baru Berkongsi Salad Caprese Versi Musim Sejuk & Kami Terliur

Kami telah lama mengatakan bahawa terdapat dua perkara yang tidak boleh anda buat pada musim sejuk: BLT dan salad caprese. Alasannya? Tomato musim panas adalah sangat mulia, mereka layak menjadi bintang pertunjukan, dan tomato musim sejuk pada masa lalu kelihatan benar-benar bodoh. Tetapi Martha Stewart, yang kami percayai dengan semua makanan, mungkin mengubah fikiran kami. Dia baru sahaja berkongsi resipi untuk salad caprese musim sejuk yang dibuat dengan tangerin, mozzarella, dan, ya, tomato. Tetapi menurut Martha Stewart Hidup Editor Makanan Kanan Lauryn Tyrell, kita tidak perlu takut dengan tomato musim sejuk lagi. “Dengan tomato hothouse yang hebat, anda boleh menikmati hidangan ini sepanjang tahun,” katanya kepada Stewart, dan kami cenderung untuk mempercayai kedua-dua kuasa makanan ini.

Menggunakan tomato hothouse hanyalah salah satu perkara yang menjadikan salad caprese ini sesuatu yang sebenarnya boleh anda sajikan pada musim sejuk. Yang lain? Tangerine. Citrus berada dalam musim pada tahun ini, jadi ia berada pada tahap yang paling terang dan berair, dan gandingan tomato musim sejuk dan tangerin berfungsi dengan baik bersama-sama. Kedua-duanya mempunyai sedikit keasidan, dan kemanisan tangerin membantu mengimbangi kekurangan dalam tomato.

Terdapat mozzarella koyak, sudah tentu, yang menambah kekayaan susu pada salad, dan kemudian beberapa perubahan. Daripada cuka balsamic, yang sering digunakan dalam caprese musim panas, resipi ini memerlukan cuka sherry, yang sedikit lebih ringan dan cerah (kami sebenarnya suka menggunakan cuka sherry dalam segala-galanya daripada salad dressing hingga perapan, jadi jika anda belum melakukannya. mempunyai beberapa, kami mengesyorkannya).

Columela Sherry Vinegar Clasico

$11.38

Beli sekarang

Daftar

Kemudian, daripada menggunakan basil, yang segar dan wangi pada musim panas tetapi sukar ditemui pada musim sejuk, resipi memerlukan kucai. Rasa bawang kucai membantu “membawa nota pedas untuk mengimbangi kemanisan jeruk keprok dalam salad,” dan secara visual, warna hijau kucai meletus pada jeruk oren dan tomato merah (gunakan pisau bergerigi untuk mendapatkan gambaran yang paling banyak. -hirisan tomato yang sempurna).

Pisau Tomato Utiliti Bergerigi Victorinox Swiss Classic 4.5 Inci

$8.65

Beli sekarang

Daftar

Keputusan? Salad caprese musim sejuk yang berwarna-warni, menyegarkan, segar yang merupakan penawar sempurna kepada semua makanan yang lebih berat yang biasa kita makan sepanjang tahun ini. Padankan dengan ayam panggang yang ringkas, sepinggan cacio e pepe, atau dengan roti berkerak dan segelas wain putih, dan anda akan bersyukur kerana akhirnya mengambil peluang dengan tomato musim sejuk.

Sebelum anda pergi, lihat tayangan slaid kami di bawah:

Tonton: Resipi Sari Epal Berempah Ina Garten Adalah Satu-satunya Minuman yang Anda Perlukan Musim Sejuk Ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *