Salsa Merah Panggang Nigella Lawson Akan Membuat Anda Hangat Sepanjang Musim Sejuk

Jika anda membeli produk atau perkhidmatan yang disemak secara bebas melalui pautan di tapak web kami, SheKnows mungkin menerima komisen ahli gabungan.

Sesetengah orang hanya mengeluarkan suasana selesa. Anda tahu rumah mereka akan menjadi selesa dan bersahaja, hangat dan bersih. Mereka mungkin hebat bercakap kecil, membuat kopi dan koktel yang sempurna, dan sudah tentu, tahu cara memasak. Nigella Lawson pasti sesuai. Dia pada dasarnya Ina Garten British dengan sedikit glam sensual yang dilemparkan ke dalam campuran, dan terkenal dengan rancangan masakannya yang disiarkan di televisyen dan banyak buku masakan yang dia tulis. Kami telah lama menjadi peminat Lawson dan masakannya, jadi apabila kami melihat bahawa dia telah berkongsi resipi untuk salsa sayur panggang yang berapi-api, kami tahu kami perlu memasukkannya ke dalam senarai mesti cuba kami.

Jika anda bukan penggemar pico de gallo atau salsa mentah yang tebal (terutamanya pada musim sejuk apabila tomato segar dan berperisa sukar didapati), maka salsa panggang Lawson adalah untuk anda. Memanggang sayur-sayuran yang diperlukan dalam resipi – tomato, bawang merah, lada benggala merah, cili merah dan bawang putih – memperdalam rasa mereka. Tomato dan lada menjadi lebih manis, dan apabila sayur-sayuran kemudian dicampur bersama, tepi hangus menambah lapisan kerumitan berasap pada salsa anda.

Masak, Makan, Ulang: Bahan, Resipi dan Cerita oleh Nigella Lawson

$15.97

Beli sekarang

Daftar

Lawson menyeru untuk menggunakan “cili merah” dalam resipi. Jika anda mahukan salsa yang sangat pedas, anda boleh menggunakan cili burung Thai, atau jalapeño merah dengan biji dan selaput yang tersisa. Untuk rempah sederhana, gunakan cili Fresno, lada ceri atau jalapeño merah dengan biji dan membran dibuang. Atau, jika anda lebih suka salsa yang sangat lembut, anda boleh menggunakan lada loceng merah yang lain.

Apabila sayur-sayuran dibakar dan hangus di beberapa tempat, anda menggabungkannya. Anda boleh menggunakan pengisar kayu, dan Lawson mengesyorkan agar bahan-bahan ditumbuk bersama daripada terus menjalankan pengisar, supaya anda mempunyai lebih kawalan ke atas tekstur siap.

Pengisar Tangan Bertali Kelajuan Boleh Ubah KitchenAid

$49.99

Beli sekarang

Daftar

Setelah salsa merah panggang anda selesai, anda boleh menggunakannya dalam pelbagai cara. Ia jelas merupakan tambahan yang lazat kepada mana-mana makanan Mexico yang anda ingin masak, daripada taco hingga tamale hingga enchilada. Tetapi ia juga boleh digunakan untuk hanya mendandani ayam panggang atau daging babi, dan tiada cara yang lebih baik untuk menghargai salsa yang baru dibuat selain dengan menghidangkannya terus bersama semangkuk kerepek tortilla hangat yang direnjis dengan jus limau. Ucapkan selamat tinggal kepada salsa jarred yang biasanya anda simpan, kerana sebaik sahaja anda mencuba resipi salsa Nigella Lawson, anda tidak boleh berpatah balik.

Sebelum anda pergi, lihat resipi makan malam terbaik Garten di bawah:

Tonton: Kami Mencuba Mac & Keju Semalaman Ina Garten & Kami Benar-benar Mendapat Mengapa Ia Merosakkan Internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *