Tuna Muktid Ina Garten Merupakan Kegemaran Keluarga Segera

Hidangan makanan keselesaan tertentu tidak pernah ketinggalan zaman: keju mac ‘n’, keju panggang, spageti dan bebola daging yang ditaburkan dalam lapisan keju parmesan yang banyak — benar-benar, apa-apa sahaja dengan keju. Dan tukang masak pilihan kami untuk menguatkan hidangan kegemaran kanak-kanak klasik kami? Contessa berkaki ayam hos Ina Garten, yang baru-baru ini berkongsi semula resipi untuk Ultimate Tuna Melts yang lazat. Ia adalah hidangan yang disifatkannya sebagai “sandwic tuna tetapi dengan kelantangan meningkat.”

“Ini adalah makanan yang sangat retro,” kata Garten dalam episod Rangkaian Makanan Contessa berkaki ayam.

Misi kami di SheKnows adalah untuk memperkasakan dan memberi inspirasi kepada wanita, dan kami hanya menampilkan produk yang kami fikir anda akan suka seperti kami. Sila ambil perhatian bahawa jika anda membeli sesuatu dengan mengklik pada pautan dalam cerita ini, kami mungkin menerima komisen kecil daripada jualan itu.

Untuk menjadikan Garten’s Ultimate Tuna Melts, tinggalkan tuna tin tradisional anda dan pilih tuna Sepanyol. Menurut Garten, tuna Sepanyol dibungkus dalam minyak zaitun dan “sangat lazat.”

“Ia lembap,” tambahnya, “dan rasa yang hebat.”

Semasa membeli-belah untuk tuna Sepanyol, Garten suka membeli tuna import dalam balang kaca, seperti Tuna Bonito Del Norte Ortiz. “Berkenaan dengan tuna Amerika,” katanya, “ini sangat bagus.”

Ortiz Tuna Bonito Del Norte

$23

di Amazon.com

Beli sekarang

Daftar

Untuk membuat Garten’s Ultimate Tuna Melts, letakkan tuna anda ke dalam mangkuk kaca besar, diikuti dengan hati saderi anda, daun bawang cincang dan dill segar yang dicincang.

“Saya tahu [dill] Biasanya tidak disertakan dengan sandwic ikan tuna, tetapi ia membuat perbezaan yang begitu ketara,” Garten memberi jaminan, sambil menambah bahawa anda akan menambah kira-kira tiga sudu besar dill segar ke dalam adunan anda. “Anda biasanya tidak memasukkannya ke dalam salad tuna, dan saya fikir, ‘Biar saya mencubanya,’ dan ia sangat bagus. Ia mempunyai perisa anisey seperti itu.”

Set Mangkuk Campur Pyrex

$18.47

di Amazon.com

Beli sekarang

Daftar

Seterusnya, tambah jus lemon, garam, lada, mayo, dan pes ikan bilis; dan campurkan semuanya. Kemudian, semasa ayam daging anda menjadi panas, anda akan sapukan sebiji kecil campuran tuna ke atas beberapa keping roti; dan di atas itu, anda akan taburkan keju Swiss (jangan segan juga tentangnya! Betul-betul buat!). Panggang selama satu atau dua minit, dan hidangkan dengan mikrohijau.

“The [sandwich] menggunakan tuna yang berkualiti tinggi adalah lazat di luar dunia,” tulis peminat dan penulis blog makanan Garten, Store Bought Is Fine, yang telah membuat beratus-ratus resipi Garten. Untuk resipi cair tuna tertentu ini, dia membuat satu versi dengan tuna Sepanyol yang lebih mahal dan satu dengan tuna albacore dalam tin yang dibeli di kedai.

“Versi dalam tin didominasi oleh keju dan sesuatu yang saya tidak akan buat lagi. Walaupun saya tidak mampu untuk menggunakan bahan-bahan berkualiti tinggi sepanjang masa, ia adalah peringatan bahawa apabila ia adalah ramuan bintang hidangan, jika anda boleh, perbelanjaan berbelanja itu berbaloi!”

Dapatkan resipi penuh di Rangkaian Makanan.

Sebelum anda pergi, lihat resipi mudah makan malam malam minggu Ina Garten di bawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *